English

Novosti


Moja uzgajivačnicaMužjaci
Ženke

Legla


Prethodna
Očekivana

Štenci


Na prodaju

Hrvatski ovčar


Standard
Galerija

Graničarski koli


Standard
Galerija

Rad i sport


Agility
Rad s ovcama
Spasioci

Pastirski
štapoviLinkovi


O meni


Alen


Kontakt


 

ISDS 251021
HR 10009 BOC
Oštenjen 20/03/2000
Uginuo 12/12/2015
HD B1/D1
PRA/CEA neg.

Rodovnica

Slike

Spasilački svjetski prvak (ekipno i pojedinačno)
Pobjednik Europskog otvorenog prvenstva u agilityju
Svjetski agility prvak (ekipno)
Hrvatski agility prvak
MAWLCH
CAP

Cap je bio Sarin pas. Odrastao je s njom i njenim starijim psom - bradatim kolijem Totom.

Cap je bio svestran radni pas s neiscrpnom energijom i voljom za rad. Sara je s njim trenirala agility, spasioce i poslušnost, a ja sam radio s njim s ovcama.

Cap je trenirao agility od kada je navršio godinu dana i pokazao se kao ekstremno brz pas. On je bio uvijek jedan od najbržih pasa na natjecanju. Capa nije bilo jako lako voditi po stazi i Sara je morala biti 100 % koncentrirana cijelo vrijeme. Trčao je u A3 razredu i jedan od njegovih najvećih uspjeha je četvrto mjesto u agility stazi na Svjetskom prvenstvu 2004. godine. U Luksemburgu 2006. godine je s Alenom pobijedio na Europskom otvorenom prvenstvu te je bio dio pobjedničkog tima na Svjetskom prvenstvu u Baselu.

Prije navršene godine dana Cap je također počeo trenirati traženje unesrećenih osoba. Traženje u prirodi (RH-FL) Cap i Sara odlično su savladali, a to su dokazali individualnom i ekipnom pobjedom na 13. IRO Svjetskom spasilačkom prvenstvu 2005. godine. Sara i Cap su 2007. godine položili s odličnom ocjenom i traženje u ruševini drugog stupnja (RH-TB). Cap je bio vrlo temperamentan i odlučan spasilački pas na kojeg se moglo osloniti da će dati sve od sebe da nađe osobu u bilo kakvim uvjetima i vremenskim prilikama.
Ukupno je sudjelovao na četiri prave spasilačke akcije u okolici Zagreba.

Poslušnost i trikove Sara je s Capom trenirala od njegove šteneće dobi. Cap je znao preko 25 trikova, a brzina kojom ih je izvodio ostavljala je gledateljstvo bez daha. Sara i Cap su s odličnom ocjenom položili A i A0 ispite poslušnosti u Hrvatskoj te BGH 3 i GH 1 (obedience) ispit u Austriji.
2007. godine su bili članovi hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u obedienceu.

Cap je također znao flyball, no s obzirom da u blizini nema flyball natjecanja, taj sport je trenirao samo rijetko kad ga je bilo potrebno pokazati na nekoj demonstraciji rada pasa.

Cap je imao dobar ovčarski nagon i premda je trenirao vrlo neredovito (jer nemam vlastite ovce) vrlo je bio željan rada i pokazivao napredak u svojim ovčarskim vještinama. Bio je prirodni "driver" (pas koji tjera stado) te je radio "na nogama". Položio je ispit prirođenih ovčarskih osobina u Austriji te se tri puta natjecao u prvom razredu.

Cap je također bio i glumac. Uz Svena Medvešeka, nastupio je u glavnoj ulozi u predstavi "Timbuktu", Boruta Šeparovića i kazališne skupine Montažstroj.

Cap je uginuo 12.12.2015. godine u dobi od skoro 16 godina.


REZULTATI

AGILITY član hrvatske reprezentacije, A3, EO 2006 Ch., World Ch. 2006 - team
RAD S OVCAMA ispit prirođenih ovčarskih osobina
POSLUŠNOST ispiti za psa pratioca/A0, A ispit, BGH 3 ispit, GH 3 ispit
SPASIOCI Svjetski prvak 2005, RH - FL/A ispit, RH - FL/B ispit,
RH - T/A ispit, RH - T/B ispit
OCJENA IZGLEDA odličan, CACIB

 

[ Nazad na 'Moju uzgajivačnicu' ]