English

Novosti


Naša uzgajivačnicaMužjaci
Ženke

Legla


Prethodna
Očekivana

Štenci


Na prodaju

Hrvatski ovčar


Standard
Galerija

Graničarski koli


Standard
Galerija

Rad i sport


Agility
Rad s ovcama
Spasioci

Pastirski
štapoviLinkovi


O nama


Sara
Alen

Kontakt
SARA

Sara je počela s agilityjem 1995. godine kada je sa svojim bradatim kolijem Totom, na nagovor prijateljice Nede, upisala agility tečaj u KOSSP-u "Zagreb". Malo po malo, Sara je shvatila da im taj sport odlično leži i da kroz agility može ispuniti svoju veliku želju za druženjem sa svojim psom. S Totom je Sara upoznala ljepotu rada s psima, uzbuđenje natjecanja i koliko su neizmjerne mogućnosti psa da nas razveseli i da surađujemo.
Zbog agilityja proputovala je skoro cijelu Europu i sa svojim se psima natjecala u Sloveniji, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Belgiji, Danskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Luksemburgu itd. Sara i Toto su kao članovi hrvatske agility reprezentacije predstavljali Hrvatsku na 4 Svjetska prvenstva. Godine 2000. postali su državni prvaci. S Capom je sudjelovala na Svjetskim agility prvenstvima u Italiji 2004. te Španjolskoj 2005. godine.
Sara već od 1997. godine vodi tečajeve poslušnosti te je licencirani voditelj tečajeva poslušnosti i agilityja. Od 2005. godine klupski je voditelj tečaja za spasilačke pse.
Od 2000. godine sa svoja dva psa - Totom i Capom (Mawlch Cap) trenira i spasioce, a također je i licencirani vodič spasilačkog psa. Godine 2005 postala je s Capom Svjetski prvak u radu spasilačkih pasa.
Sa svojim psima Sara povremeno izlazi na ispite poslušnosti (A, A0, BGH, GH) te se u budućnosti namjerava pozabaviti obedienceom (GH2, GH 3), koliko joj to slobodno vrijeme bude dopuštalo.
Sara je diplomirala biologiju-ekologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i trenutačno je zaposlena na Botaničkom zavodu (istog fakulteta) kao asistent.
Nedavno je postala majka našeg drugog sina, koji je rođen 9. svibnja 2008. godine u Rijeci, tako da sad uz Vilima imamo i Viktora :-).

Cap & Sara
[ Nazad na 'O nama' ]